Špecialita šéfkuchára

Špecialita šéfkuchára

Mojou filozofiou je využívať pri varení sezónne suroviny, najlepšie od regionálnych pestovateľov a chovateľov. S príchodom chladnejších mesiacov ide o varenie z použitím typicky jesenej a zimnej zeleniny, tekvice, kapusty, gaštanov, húb, ale aj z kačaciny, husaciny a diviny z našich lesov. 

Ako aktuálnu sezónnu špecialitu našej reštaurácie som vybral danielí chrbát.  V našej kuchyni ho pripravujeme metódou sous-vide, aby si mäso zachovalo všetky živiny, chute a šťavu.

V domácich podmienkach si môžete danielí chrbát pripraviť takto:

Danielí chrbát,  pyré z čierneho koreňa, pečená tekvica, glazovaná červená cibuľa

Danielí chrbát umyjeme, očistíme od blán, osušíme a ochutíme soľou a korením. Na masle sprudka opečieme zo všetkých strán a vložíme do pekáča. Prikryté pečieme asi 20 minút pri teplote 100°C (miera prepečenia médium), alebo podľa toho, aký výsledok prepečenia obľubujeme.

Očistenú tekvicu nakrájame na kocky, ochutíme a pečieme v alobale asi 10 minút pri 180°C.

Čierny koreň, ktorý je považovaný za liek z prírody pre svoje početné benefity,  očistíme od čiernej šupky a vložíme do vody s citrónom, aby nezhnedol. Potom ho nakrájame na menšie kúsky, zalejeme vodou a varíme do mäkka. Nakoniec zjemníme maslom a smotanou. Dochutíme soľou a citrónovou šťavou. Rozmixujeme do hladka.

Glazovanú červenú cibuľu si pripravíme tak, že cibuľu nakrájanú na mesiačiky orestujeme na tuku, posypeme kryštálovým cukrom, aby cibuľa skaramelizovala, pridáme červené víno, balzamikový ocot a všetko povaríme a zredukujeme.

Mäkké mäso nakrájame na plátky a servírujeme s pečenou tekvicou, glazovanou červenou cibuľou a kašou z čierneho koreňa.

Srdečne vás pozývame do našej reštaurácie HOUDINI na ochutnávku!                                       

Michalškrabák

 

Kompletná ponuka na stiahnutie vo formáte PDF

PDF button A LA CARTE MENU,  OBEDOVE MENU,  DEGUSTAČNÉ MENU,  VÍNNA KARTA,  KÁVOVÁ HODINKA

Obedove menu

Menu u Houdiniho

2 chody 12,50 € / osoba
3 chody 14,50 € / osoba.

Čítať ďalej... 

Degustačné menu

Degustačné menu

Pripravil pre Vás šéfkuchár
Michal Škrabák a jeho tím.

Čítať ďalej... 

Kávová hodinka

Kávová hodinka

Príďte a ochutnajte našu ponuku sladkého pokušenia.

Čítať ďalej...

Darčeková poukážka

Darčeková poukážka hotela Marrol's môže byť skvelým darčekom pre vašich blízkych a priateľov, prípadne obchodných partnerov.

Poukážka bude nezabudnuteľným prekvapením pri rôznych špeciálnych príležitostiach ako sú narodeniny, svadba, Vianoce,
Deň svätého Valentína alebo Deň matiek. Darčekové poukážky do reštaurácie Houdini vystavujeme v hodnote 30,-€ / 50,-€

Darčeková poukážka

Kúpiť darčekovú poukážku...