Články o reštaurácii Houdini

Máte čas na "slovíčko" pán šéfkuchár?

Je definitívne po vianočnom a novoročnom zhone. A tak je to asi najvhodnejší čas zájsť za šéfkuchárom reštaurácie Houdini, ...

Michalom Škrabákom a popýtať sa čím teraz žije. Stretnutie sa podarilo a tu je výsledok nášho rozhovoru.

Na webe vašej reštaurácie sa objavilo nové obedové menu, ktoré podávate od pondelka do piatka. Pribudla aj nová ponuka víkendového obedového menu. Čo nám k tomu to poviete ?

Nové obedové menu som pripravil už koncom minulého roka a máme v zálohe rôzne varianty menu na  dlhšie obdobie. Samozrejme, v procese tvorby sú ďalšie.  Tieto obedové menu sú riešením pre hostí, ktorí preferujú klasické jedlá. Aj táto klasická zostava obľúbených jedál je však častokrát pripravená metódami sous-vide alebo konfitovaním. Tým sa aj známe jedlá posúvajú výživovou a hlavne chuťovou stránkou na vyššiu úroveň. Novinkou sú víkendové obedové menu. Popri A la carte menu pre gurmánov tak máme už aj cez víkend zjednodušenú ponuku  zloženú z niekoľkých predjedál, hlavných jedál a dezertu. Cenová hladina tejto ponuky je oproti jedlám z Á la carte menu nižšia. Jednotlivé položky víkendového obedového menu tvoria charakteristické jedlá našich nedeľných obedov. Nechýba klasický  kurací rezeň so zemiakovým šalátom, ani slepačia polievka s domácimi rezancami. Zo skúseností vieme, že naši hostia priam milujú králičie stehno na paprike s maslovými haluškami. Tak aj toto jedlo v menu nájdete a som si istý, že si budete pochvaľovať.

Michal Škrabák

Takže obedové menu na niekoľko týždňov a víkendov máte zabezpečené. Tak čím teraz žijete ?

Úplne som ponorený do príprav nového Á la carte menu. Nedávno som sa vrátil zo zaujímavej cesty z Hong Kongu a Dubaja.  Mal som príležitosť „nakuknúť“ do tých najtajnejších kútikov kuchýň skvelých reštaurácií. Ešte dnes žijem zážitkami z tejto poznávacej cesty. Zažil som neuveriteľné rozprávkové orientálne trhy s obrovskou ponukou čerstvých a kvalitných surovín, zeleniny, ovocia, korenín... V týchto krajinách, ktoré sú pre nás častokrát žriedlom inšpirácií v gastronómii, je princípom úspechu, že varia z lokálnych a čerstvých surovín. Prirodzene, že  tvorba nášho nového jedálneho lístka bude poznačená týmito mojimi skúsenosťami. Tvorím recepty,  sústreďujem sa na jedlá zo surovín z okruhu maximálne 150 km, zabezpečujem dodávateľov... Ponuka regionálnej kuchyne z takýchto lokálnych zdrojov bude doplnená o jedlá medzinárodnej kuchyne, aby sme obsiahli širšiu skupinu hostí. V súčasnosti už pripravujem svoj tím na prvú prezentáciu nového A la carte menu vedeniu našej spoločnosti.

Viem, že vaši hostia s obľubou navštevujú Gurmánske variácie. Zrejme po Valentínskom večeri, tak ako minulý rok, sa máme na čo tešiť ?

Áno, povedali ste to úplne presne. Vo štvrtok 14. februára tradične ponúkame Valentínske menu v čase od 17:00 – 22:30 hod. Je ešte naozaj iba pár voľných miest. Preto nech nikto neváha s rezerváciou.

No a naozaj sme v intenzívnych prípravách na prezentáciu párovania jedla s vínom. Tentokrát našim partnerom bude vinárstvo TAJNA. Ďalší slovenský vinár, ktorý bude partnerom pri naplnení významu sloganu našej reštaurácie :  Umenie chutí – Kúzlo vína. Opäť skvelá príležitosť na  prezentovanie ozajstného kúzla vína vinárstva TAJNA našim hosťom.  Je už známy aj termín akcie. Streda 27. marca 2019 od 18:00 hod.   Možno ste si všimli, že máme za sebou veľmi úspešné gurmánske variácie s vinárstvami Pavelka, Zápražný, Hubert, Nichta, Terra Parna, Vinkor, Karpatská Perla, Vins Winery, či Chowaniec@Krajčírovič. Máme teda za sebou 9 degustačných menu, 9 gurmánskych večerov, ktoré som tvoril s osobitným zanietením, lebo prepájanie nádherných chutí vína s jedlom je priam mágia. A duch Houdini ma určite inšpiruje a podporuje.

Ďakujem za rozhovor pán Škrabák. A prajem Vám veľa tvorivosti a veľa dobrých nápadov aj celému tímu kuchyne a reštaurácie Houdini v hoteli Marrol´s v Bratislave.

https://www.restauranthoudini.sk/sefkuchar

https://www.restauranthoudini.sk/images/files/weekend_menu.pdf

https://www.restauranthoudini.sk/images/files/obedove_menu.pdf

Otváracie hodiny Houdini

Pondelok - Sobota : 12:00 - 22:00 
Nedeľa : 12:00 - 15:00 // 18:00 – 22:00



Navštívte nás

Reštaurácia Houdini

Tobrucká 4

811 02 Bratislava

 

Kontaktujte nás

email: houdini@hotelmarrols.sk

tel: +421 2 577 84 600

Reštaurácia Houdini, Tobrucká 4, 811 02 Bratislava, email:houdini@hotelmarrols.sk, tel: +421 2 577 84 600

English